Bij de aanleg van glasvezel is het kiezen van een aanlegmethode die passend is bij de omgeving van belang, evenals een passende planning en fasering. Aangezien er verschillende aanlegmethoden beschikbaar zijn moet hier per situatie een keuze gemaakt worden.
De keuze voor een aanlegmethode hangt van veel factoren af. Er is in de praktijk een (impliciet) keuzeproces ontwikkeld voor de te gebruiken aanlegmethode van glasvezel in de bebouwde kom. Voor het buitengebied bestaat dat keuzeproces nog niet. Rob heeft daarom als doel: het ontwikkelen van een Decision Support System (DSS) voor VolkerWessels Telecom om in elke situatie de juiste aanlegmethode te kiezen voor de aanleg van glasvezelnetwerken.
Read More
In veel steden worden de traditionele afvalcontainers vervangen door ondergrondse. Bij het bepalen van de locatie voor containers komen veel zaken kijken. Zo mag de container voor de bewoners niet te ver lopen zijn, maar wil men deze ook niet in zicht hebben. Er moet tevens rekening gehouden worden met de bestaande ondergrondse infrastructuur. Aangezien de beschikbare ruimte beperkt is en de bestaande ondergrondse infrastructuur louter op schematische 2D tekeningen beschikbaar is, neemt de kans op graafschade toe.
Dit onderzoek heeft als doel om het proces van de aanleg van ondergrondse afvalcontainers van concept tot constructie te analyseren en te verbeteren en zo fouten en daarmee kosten te verminderen. Hierbij zal gekeken worden hoe nieuwe technieken als ‘Virtual Design and Construction’ hier aan kunnen bijdragen.
Read More
Spying the Underground - een gezamenlijk project van UTwente, TU Delft en Recognize - ontwikkelt een visualisatiewijze voor 3D modellen van ondergrondse infrastructuur. Het Spying the Underground-project registreert de verschillende soorten diepte informatie en visualiseert deze door gebruik te maken van Augmented Reality
Read More
Origineel worden rioolinspecties uitgevoerd door directe toegang tot de buizen en waar mogelijk door visuele inspecties. Behalve dat dit een een vervelende en omslachtige werk is, leveren visuele inspecties ook niet altijd het gewenste resultaat. In het project TISCALI wordt onderzoek gedaan naar efficiëntere en minder foutgevoelige methoden voor inspectie.
Read More
In het project IMKL 2.0 zijn vier showcases ontwikkeld die tonen hoe de gegevens die volgens het nieuwe IMKL2.1 protocol verzameld zijn gebruikt kunnen worden voor het visualiseren van onzekerheden en risico’s.
Read More